Dilego.cz

Bezpečné Vánoce s LED dekorativním osvětlením

Bezpečné Vánoce s LED dekorativním osvětlením

Do Vánoc zbývá už jen pár týdnů, proto je nejvyšší čas zkontrolovat světelné vánoční dekorace, aby byly včas připraveny k použití. Možná při kontrole zjistíte, že už dávno dosloužily, a je nutné je vyměnit za nové. Při nákupu a jejich použití pamatujte na několik jednoduchých zásad.

Vánoční osvětlení nakupujte a používejte bezpečně

Vánoční LED osvětlení - 20 m, 200 LED, studeně bílé

1. Na své bezpečí myslete už při nákupu vánočního osvětlení. V obchodě nebo ihned po přijetí zásilky z e-shopu si veškeré rampouchy, řetězy i světelné sítě prohlédněte. Pokud na Vás nepůsobí dobrým dojmem, kabely jsou příliš tenké, LED diody jsou nedbale upevněné nebo přívodní kabel je příliš krátký, dekoraci nekupujte nebo ji vraťte.

2. Na krabici výrobku hledejte označení CE, ev. logo TÜV, VDE, nebo ESČ. Zaručuje, že produkt splňuje požadavky na bezpečnost a normy Evropské unie.

3. Vánoční osvětlení musí být rovněž zřetelně označeno stupněm krytí. Hledáte-li dekorativní řetězy pro venkovní použití, musí zaručovat stupeň ochrany alespoň IP 44. Světla s nižším krytím, např. IP 20 vždy instalujte pouze v interiéru.Barevné párty osvětlení - venkovní - 40 LED

4. Vánoční řetězy před každou sezónou zkontrolujte a vadné kusy bez milosti vyhoďte. LED diody bohužel nelze jednotlivě měnit tak, jako dřívější žárovky, avšak oproti nim dokážou svítit až 50 000 hodin. Jsou tedy i přesto mnohem úspornější.

5. Kromě dlouhé výdrže se LED diody také vyznačují větší svítivostí. Jejich svit je 10x výraznější než u klasických žárovek, a 2x výraznější než u zářivek. Při instalaci venkovního vánočního osvětlení proto myslete i na své sousedy, které může Vaše LED dekorace nepříjemně oslňovat.


Právě nyní je nejvyšší čas připravit vánoční osvětlení na novou sezónu. Pokud už Vaše staré dekorace dosloužily, využijte našich slev a dopřejte si nové úsporné LED vánoční řetězy v teple bílé, studeně bílé či barevné variantě.

Zpět do blogu

Diskuze k článku (0)

Vaše jméno
Zadejte Vaše jméno
Kontaktní e-mail
Zadejte Váš e-mail
Vaše zpráva
Zadejte Vaší zprávu
Údaje označené * jsou povinné
Načítání
Načítám...