Dilego.cz

Léto ve vlastním bazénu

27.07.2022

0

Léto ve vlastním bazénu

Nejste příznivci veřejných koupališť, máte rádi diskrétnost a ne hlavu na hlavě? Z našeho sortimentu si můžete vybrat bazén dle Vašeho přání, který si můžete dát na svou vlastní zahrádku a uživat si tak horké letní dny v pohodlí domova. Samozřejmě je důležitá i údržba
a k té máme také veškerý sortiment, tak neváhejte a pojďte se s ním seznámit.INTEX BAZÉN FLORIDA JUNIOR 2,0 X 3,0 X 0,75 M BEZ FILTRACE

Jak zvolit správnou velikost?
Je zapotřebí zohlednit, jak velký máme prostor a zda chceme v bazénu plavat, či jen dovádět. Aby si v bazénu zaplaval dospělý člověk, tak zvolte hloubku vody minimálně 80 - 90 cm.

Pravidelná údržba a filtrace
Nezapomeňte před použitím bazénu nainstalovat kvalitní filtraci, kterou zajistíte potřebnou kvalitu i úsporu vody. K dispozici jsou dva základní způsoby filtrace – kartušová a písková.

  • Kartušová filtrace je vhodná při občasném používání bazénu i do malýchsolární srpcha bazénů o průměru do cca
    3,66 metrů. Využijete ji zejména u samonosných nafukovacích bazénů. Tato filtrace zajišťuje, aby voda procházela přes kartuš, na níž ulpí i velmi drobné nečistoty. Nevýhodou je, že se snadno zanese. Proto
    je potřeba ji měnit vícekrát během jedné sezóny.
  • Písková filtrace funguje na principu pročištění vody křemičitým pískem. Její údržba je snadná a vydrží pracovat v řádu několika let. Vhodná je do bazénů s pevnou konstrukcí a s většími rozměry (s průměrem nad 3,66 metrů).

Doplňky k čištění

  • Bazénová chemie - udržuje vodu křišťálově čistou. Zbaví ji nežádoucích bakterií, virů a řas. Pomůže filtru odstranit všechny mikroskopické částečky, vyrovnají její pH a změkčí ji.
  • Solinátory do bazénu - Ušetřete až 85 % na bazénové chemii. NabízímeMARIMEX CHLOR KOMPLEX 5V1 1,6 KG nový typ chlorinátoru, díky kterému ušetříte prostředky za bazénovou chemii a dosáhnete čistější vody.
  • Tepelná čerpadla
  • Bezchlórová úprava vody

Chcete-li bazén využívat i mimo koupací sezónu, investujte do jeho zastřešení. Kvalitní letní (solární) plachta ochrání vodu před nečistotami i ochlazením, navíc napomáhá vodu i částečně ohřívat. Zimní plachta ze silnějšího materiálu naopak zabraňuje množení bakterií a řas.


Zpět do blogu

Diskuze k článku (0)

Vaše jméno
Zadejte Vaše jméno
Kontaktní e-mail
Zadejte Váš e-mail
Vaše zpráva
Zadejte Vaší zprávu
Údaje označené * jsou povinné
Načítání
Načítám...