Dilego.cz

Posezení u krbu

24.08.2016

0

Posezení u krbu

Máte na zahrádce příjemné posezení, které za chladných večerů a dnů nemůžete využívat a trávit zde svůj čas? Chodí k Vám na návštěvu rodina nebo přátelé a Vy byte jim chtěli nabídnout čerstvé a teplé pokrmy, ale nemáte je kde ohřát? Nebo plánujete trávit venku celé dny a nemáte si kde připravit k jídlu vlastní čerstvou zeleninku, brambory i různé masové a sýrové speciality?

Tento problém pomůže vyřešit zahradní krb. Původní funkcí krbů bylo šíření tepla, které se přeneslo i do dnešních dnů. Moderní krby navíc poskytují možnost tepelné úpravy jídla. Samozřejmostí je prostorný gril s nrezovým roštem, vyjímatelný popelník a odkládací plochy na přísady, nádobí apod.. Dokoupit můžete i motorek pro grilovní větších kůsů masa, ochranný obal nebo třeba douzovací střechu.

Nabídka krbů je velice široká, od malých krbů na menší zahrádky až po vestavěné krby s udírnou, které potřebují velký prostor pro stavbu. Vestavěné krby mají větší rošty a připravíte na nich jídlo i pro velkou skupinu lidí. Umísťují se pod přístřešky a pergoly a posedět u nich můžete i za děštivého počasí. Ať už vyberete gril menší nebo větší, vždy si vyzkoušejte výšku roštu, abyste se pak při vaření nemuseli ohýbat.

Se zahradním krbem si užijete čerstvého vzduchu i na jaře a na podzim, kdy bývají chladné večery. Navíc si na nich připravíte obyčejné jídlo i labužnické speciality, do kterých můžete použít i suroviny z Vaší zahrádky. Připravené lahůdky pak budou vždy chutnat čerstvě a přidáním různých bylinek docílíte i zvláštních netradičních chutí. Po ruce pak stačí mít dřevěné uhlí nebo suché dřevo, bez pryskyřice a grilování může začít.

Zpět do blogu

Diskuze k článku (0)

Vaše jméno
Zadejte Vaše jméno
Kontaktní e-mail
Zadejte Váš e-mail
Vaše zpráva
Zadejte Vaší zprávu
Údaje označené * jsou povinné
Načítání
Načítám...