Dilego.cz

Pracujete z domova? Klíčem k úspěchu je správná židle

Pracujete z domova? Klíčem k úspěchu je správná židle

Pokud i na Vás dopadl nucený home office se všemi jeho výhodami i nevýhodami, možná právě uvažujete o nákupu nové kancelářské židle. Stejně jako pracovní židle ve Vaší firmě, musí i posezení v domácí kanceláři splňovat ty nejnáročnější požadavky.

Trávíme v ní 8 i více hodin denně, proto výběr kancelářské židle nepodceňujme. Měla by vyhovovat všem moderním požadavkům na ergonomii a zdravé sezení, stejně jako vysokým nárokům na design. Podle jakých kritérií se orientovat?Kancelářské křeslo DAKOTA

1. Chtějte dynamickou židli. Dynamická židle je vybavena synchronním mechanismem, který umožňuje neustálý pohyb. Nesedíte proto celý strnule v jedné pozici, ale naopak židle kopíruje každý Váš pohyb. Pokud Vaše židle už synchronní mechanismus má, rozhodně ho neblokujte. Předejdete tak mnoha zdravotním problémům z nezdravého sezení.

2. Neméně důležitý je anatomicky tvarovaný sedák. Zajistí pohodlné, a hlavně správné sezení. A jestli má Vaše křesl o plochý sedák, nezoufejte. Jednoduše si pořiďte balanční polštář na sezení, který má přímo zázračné terapeutické účinky na Vaše svalstvo.

Kancelářská židle OREGON

3. Před nákupem zkontrolujte tvrdost koleček. Obecně platí, že na tvrdou podlahu, jako jsou parkety a laminátové podlahy, se více hodí měkká kolečka, která ji nepoškrábou. Na měkký koberec naopak zvolíme tvrdá kolečka.

Kancelářská židle - křeslo KANSAS - červená

4. Nepodceňujte výběr potahu židle. Nejčastěji jsou kancelářská křesla potažena síťovinou, koženkou, pravou kůží nebo jsou čalouněná. Kůže a koženka vypadají luxusně, avšak v létě Vás potrápí jejich neprodyšnost. Síťovina naproti tomu „dýchá", ale každému se nelíbí. Čalouněné židle zase nabízejí velkou škálu barev a designů a bývají značně odolné.

5. Změřte si vzdálenost sedáku od pracovní plochy. Ideální pracovní křeslo by mělo být výškově nastavitelné, aby bylo možné přizpůsobit výšku člověka k výšce pracovní desky.


Nebaví Vás pracovat na gauči? Nemusíte. Vyberte si z našich pohodlných ergonomických kancelářských židlí.

Zpět do blogu

Diskuze k článku (0)

Vaše jméno
Zadejte Vaše jméno
Kontaktní e-mail
Zadejte Váš e-mail
Vaše zpráva
Zadejte Vaší zprávu
Údaje označené * jsou povinné
Načítání
Načítám...