Dilego.cz

Víte co je Hygge? Skvělý návod jak přežít chmurnou zimu

Víte co je Hygge? Skvělý návod jak přežít chmurnou zimu

Působí na Vás zima a její krátké tmavé dny depresivně? Je Vám smutno, že teplé a slunečné dny jsou v nedohlednu a brzy se stmívá? Věřte, že naši severní sousedé jsou na tom (alespoň, co se světla a tepla týká) ještě mnohem hůř. Přesto je jedna věc, kterou jim můžeme závidět a naučit se od nich – pohodový přístup k životu, neboli hygge.

Deka z mikrovlákna 150 x 200 cm - SOB modrý

Návod na štěstí

Víte, že skandinávské země se pravidelně umísťují v žebříčku nejšťastnějších národů na prvních místech? Není to náhoda, netrápí se totiž tím, že slunce se objeví na kratičkou část dne, nebo že venku je počasí pod psa. Umí si totiž vždy najít něco hezkého a užívat si přítomnosti. I my se můžeme inspirovat jejich návodem na šťastný život... ...tak pojďme na to...
Nástěnný věšák se šesti háčky

Hygge pro šťastný den

1. Vypněte na chvíli telefon, notebook a TV a užijte si chvíli pro sebe, chvíli okamžiku.

2. Udělejte svůj domov krásným, pohodovým a útulným místem, kde se budete těšit z každého návratu. Prostě Home sweet home..

Hrnek - Divoká zvěř

3. Inspirujte se přírodou. Jděte ven a dívejte se kolem sebe, bez ohledu na počasí, protože správně obléct se může každý, ale krásy a síly okamžiku se v přírodě stále mění.

4. Poté si doma dejte hrnek horkého čaje, nebo dobré kávy a zachumlejte se do deky s termoforem, ideálně nohy směrem ke krbu..

5. Dopřejte si maličkosti pro potěšení - možná vám zbylo i cukroví, nebo dort či kousek čokolády. Cítíte to jemné mravenčení v puse?.

6. Rušivé elementy kolem sebe hoďte za hlavu, věnujte se těm kvalitním - své rodině a dobrým přátelům.

7. Oblíbený film k tomu dobré víno, zapálená svíčka nebo hořící krb nesmí chybět.

8. Radujte se z věcí, které se vám podařily i z těch nejmenších.

Stolní krb

 

 

 

Zima je skvělým obdobím pro hygge, co říkáte? Proměňte svůj domov v útulné útočiště s našimi vánočními světly, měkoučkým povlečením a dalšími zimními nezbytnostmi.

Zpět do blogu

Diskuze k článku (0)

Vaše jméno
Zadejte Vaše jméno
Kontaktní e-mail
Zadejte Váš e-mail
Vaše zpráva
Zadejte Vaší zprávu
Údaje označené * jsou povinné
Načítání
Načítám...