Dilego.cz

Skandinávský styl pro Váš domov

Skandinávský styl pro Váš domov

Trendy v bydlení přicházejí a odcházejí. Jednou je v módě minimalismus, poté zase vládne maximalismus, jeden rok designéři přísahají na hořčicově žlutou, dalším rokem jsou „must have" doplňky v barvě very peri... A pak je tu skandinávský styl. Jednoduchost, čistota a útulnost jako protiklad k drsné severské přírodě a temným zimám.

Závěsné křeslo, bez podstavce

Zdá se, že bydlení ve skandinávském stylu jen tak z módy nevyjde. Naopak si získává více a více příznivců pro svoji střídmost, trvalou udržitelnost a návrat k přírodě. Propadli jste jeho kouzlu také? Zkuste si pro začátek po vzoru Skandinávců zařídit třeba jen jednu místnost v bytě.

Světlý a vzdušný obývací pokoj

Zapomeňte na tmavé barvy a kýčovité doplňky. Prostor, kde se schází celá rodina a kde trávíte nejvíce času z Vašeho dne, musí být prosvětlený, jednoduchý a prakticky zařízený. Světlé barvy zahánějí temnotu podzimních a zimních dnů a minimalistické uspořádání zase výrazně usnadňuje úklid. Vždyť kdo by chtěl trávit dny s prachovkou v ruce, raději si užívejte volný čas s rodinou!

Povlak na polštář Pírka/páv kolekce, 45 x 45 cm

Pohodlná ložnice

Účelně uspořádaná ložnice se nejen snadno udržuje, ale také podporuje Vaši regeneraci a odpočinek. Opět vsaďte na světlé barvy a jednoduché dekorace, které působí uklidňujícím dojmem. Samozřejmostí jsou přírodní textilie jako je bavlna, vlna, len nebo kůže a příjemné a tlumené osvětlení.

Koupelna z přírodních materiálů

Umyvadlo z přírodního kamene FOSSIL DIVERO - malé

Skandinávský styl je skvělý i pro Vaši koupelnu. Nebojte se zkombinovat několik přírodních materiálů dohromady. Světlé dřevo jako obklad stěn, umyvadlo z přírodního kamene, dlaždice z říčních oblázků, nebo třeba skleněné skříňky prostor koupelny opticky rozšíří a provzdušní. Nezapomeňte ani na detaily v podobě koupelnových doplňků, koberečků a sprchových závěsů.

Žijte hygge!

Vánoční dekorativní osvětlení – drátky, 200 LED, teple bílé

Zatímco Češi darovali světu slovo „robot", Dánové přispěli neméně slavným slovem „hygge" (přestože původní tvar slova hyggelig pochází z norštiny). Hygge – to jsou svíčky, hrnek s kakaem, teplá koupel, oblíbený film, ale také bytové doplňky jako huňaté plédy a nadýchané polštáře. Hygge je zkrátka vše, co navozuje pocit štěstí, bezpečí, tepla a útulnosti i během toho nejobyčejnějšího všedního dne. A zvláště na podzim je potřeba se hýčkat.

Zpět do blogu

Diskuze k článku (0)

Vaše jméno
Zadejte Vaše jméno
Kontaktní e-mail
Zadejte Váš e-mail
Vaše zpráva
Zadejte Vaší zprávu
Údaje označené * jsou povinné
Načítání
Načítám...